ImportFacilități fiscale și vamale

Facilități fiscale și vamale

5063

Începînd cu 29.08.2014, a întrat în vigoare HG nr. 693 din 22.08.2014, prin care s-a instituit obligativitatea persoanelor fizice și juridice care au beneficiat de tratamente tarifare favorabile prin utilizarea facilităților vamale și fiscale la importul mărfurilor în funcție de destinația lor finală, de a informa semestrial organele vamale care le-a acordat facilitățile în cauza, asupra respectării condițiilor de utilizare a mărfurilor respective.

Astfel, potrivit pct.501 din Hotărîrea Guvernului nr.1140 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a destinaţiilor vamale prevăzute de Codul vamal al Republicii Moldova:

”(1) Pentru asigurarea supravegherii vamale prevăzute la pct.46 lit.d), persoanele fizice şi juridice care au beneficiat de tratamente tarifare favorabile prin utilizarea facilităţilor vamale şi fiscale la importul mărfurilor în funcţie de destinaţia lor finală vor informa obligatoriu organele vamale care le-a acordat facilităţile în cauză asupra respectării condiţiilor de utilizare a mărfurilor respective.

(2) Informarea prevăzută la alin.(1) va fi efectuată obligatoriu semestrial, pînă la sfîrşitul primei luni a semestrului ulterior celui de informare, prezentînd prin scrisoare recomandată copiile autentificate (prin semnătura şi ştampila agentului economic) de pe documentele contabile care confirmă sau infirmă respectarea condiţiilor de utilizare a mărfurilor în cauză, şi va continua pînă la încetarea supravegherii vamale în conformitate cu prevederile art.35 din Codul vamal.

(3) La momentul declarării mărfurilor cu utilizarea facilităţilor vamale şi fiscale în baza prevederilor art.34 din Codul vamal al Republicii Moldova, declarantul sau persoana care îl reprezintă va anexa la declaraţia vamală Declaraţia – angajament prevăzută în anexa nr.33 la prezentul Regulament.”

Codurile care rămîn sub supraveghere vamală

Ordinul Serviciului Vamal nr. 324-O din 05 noiembrie 2021, cu privire la modificarea anexei nr.11 la Ordinul Serviciului Vamal nr. 346-O/2009 „Referitor la aprobarea normelor tehnice privind imprimarea, utilizarea și completarea declarației vamale în detaliu”

Ordinul Serviciului Vamal nr. 330-O din 12 noiembrie 2021, cu privire la modificarea anexei nr.11 la Ordinul Serviciului Vamal nr. 346-O/2009 „Referitor la aprobarea normelor tehnice privind imprimarea, utilizarea și completarea declarației vamale în detaliu”

Ordinul Serviciului Vamal nr. 344-O din 19 noiembrie 2021, cu privire la modificarea anexei nr.11 la Ordinul Serviciului Vamal nr. 346-O/2009 „Referitor la aprobarea normelor tehnice privind imprimarea, utilizarea și completarea declarației vamale în detaliu”

Ordinul Serviciului Vamal nr. 388-O din 30 decembrie 2021, cu privire la modificarea anexei nr.11 la Ordinul Serviciului Vamal nr. 346-O/2009 „Referitor la aprobarea normelor tehnice privind imprimarea, utilizarea și completarea declarației vamale în detaliu”


filter.type.import -sdsdas
filter.type.export -sdsdas
filter.location
filter.tarim
filter.info
filter.tarifs

No Data

contact-center.title

contact-center.info

contact-center.note

call-center

footer.tip

country

footer.tip.location

footer.tip.street

fax: footer.tip.fax

email: footer.tip.email

phone: footer.tip.phone

footer.info

country

footer.info.location

footer.info.street

fax: footer.info.fax

email: footer.info.email

phone: footer.info.phone

footer.title

footer.content

footer.note